Acné, ontstoken talgklieren

Iedereen heeft wel eens last van een mee-eter of puistje. Vaak verdwijnen deze na een paar dagen. Maar als dode huidcellen samenkleven verstoppen ze poriën en ontstaan er ophopingen. Daardoor heb je dagelijks en in grotere mate last van puistjes en onzuiverheden. Als dat bij jou het geval is, heb je waarschijnlijk acné. Acné komt meestal voor in de puberteit, maar ook op latere leeftijd kun je er last van hebben. Dan kan er ook sprake zijn van acné in combinatie met een vochtarme huid. Acné ontstaat vaak in het gezicht, maar het kan ook voorkomen op de rug of andere lichaamsdelen. 

Wat kun je doen bij acné?

Een goede dagelijkse verzorging is altijd belangrijk, maar zeker als je last hebt van onzuiverheden en puistjes. Verwijder dus altijd make-up en reinig je huid dagelijks in de ochtend en in de avond. Ga ook niet zelf je puistjes uitknijpen. Vaak wordt het daar alleen maar erger van en je kunt er littekens aan over houden.

Behandelingen om ontstekingen te remmen

Het is verstandig om een afspraak te maken voor een advies op maat in de salon. Dan kijken we samen naar je huid en bespreken we wat de oorzaak kan zijn, of er medicatie en allergieën zijn. Zo ontdekken we welke behandeling het beste past bij jouw huidbeeld en jouw situatie. Dat kan een Balance Pro behandeling zijn welke de juiste balans in de huid aanbrengt wat betreft hydratatie (vocht) en de talgregulatie. Ook een behandeling of kuur met een BHA Peeling gaat ontstekingen van de huid tegen. Daarnaast krijg je advies over de juiste verzorgingsproducten voor dagelijks gebruik. 

× Hoe kan ik je helpen?