Vochtarme, droge huid

Voelt je huid vaak droog en strak aan? Waarschijnlijk heb je een vochtarme huid. Dat betekent dat je huid het water niet goed kan vasthouden. Het wordt ook wel dehydratatie genoemd. Door minder vocht wordt de huid minder soepel en kunnen er sneller fijne lijntjes ontstaan. Ook kunnen gerstekorrels (milia) ontstaan door vochttekort.

Wat kun je doen bij een vochtarme of droge huid?

Er zijn enkele dingen waar je zelf op kunt letten als je een vochtarme huid hebt. De eerste is natuurlijk veel water drinken. Je huid schreeuwt om aanvulling, geef ‘m dat ook. Verder: niet te heet douchen en zorg in huis voor een goede luchtvochtigheid.

Behandelingen om je huid meer glad, fris en soepel te maken

Een intensieve huidverbeterende en vochtinbrengende behandeling is een echte dorstlesser voor de huid. Je merkt het meteen: de Hyaluronic Active+ behandeling verlicht onmiddellijk het gevoel van spanning. Het verstevigt en versterkt je huid. En het gaat het verouderingsproces tegen.

Gerstekorrels laten verwijderen

Door vochttekort kunnen gerstekorrels (milia) ontstaan. Een gerstekorrel is een wit korreltje onder je huid. Dit komt vaak voor op of rondom het ooglid. Het bestaat uit opgehoopte hoornstof net onder het huidoppervlak. Gerstekorrels zijn onschuldig en soms verdwijnen ze vanzelf weer. Ga er nooit zelf aan knijpen. Daardoor kun je littekens krijgen. Tijdens een behandeling kan ik een gerstekorrel professioneel verwijderen. Met een steriele naald maak ik dan een minuscuul gaatje in de huid, waarlangs de gerstekorrel wordt verwijderd.

Gecombineerde huid

Het komt regelmatig voor dat de gezichtshuid een gecombineerde huid is. Bijvoorbeeld met drogere en normale of misschien zelfs vettere delen. Daarbij kunnen ook verschillende andere problemen voorkomen, zoals roodheid, fijne lijntjes of ontstekingen Daarom krijg je altijd een huidadvies op maat en combineer ik behandelingen en de op elkaar afgestemde producten van Malu Wilz. Dat is: aandacht voor jouw huid.

× Hoe kan ik je helpen?