Rosacea, roodheid, ontstekingen

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Belangrijke kenmerken van rosacea zijn blozen, blijvende roodheid, bultjes, puistjes (pustels) en uitgezette bloedvaatjes (couperose). Deze verschijnselen zie je vooral op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. Soms komen klachten aan de ogen voor. 

Wat kun je doen bij rosacea?

  • De roodheid kan verergeren door koude wind, warmte, alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel. Vermijd deze factoren.
  • Goede dagelijkse verzorging is belangrijk, ook in klachtenvrije periodes. Gebruik daarvoor producten zonder parfum of andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren, bijvoorbeeld een milde zeepvrije gezichtsreiniger.
  • Druk puistjes niet uit. Het risico bestaat dat je de talg van een puistje dieper de huid indrukt. Hierdoor kunnen diepere ontstekingen ontstaan.
  • Bescherm je gezicht tegen de zon en gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.  

Behandelingen om roodheid en bultjes in gezicht tegen te gaan

Voor een behandeling van rosacea is de Sensitive Pro behandeling (Comfort of Ultiem) ideaal. Deze behandeling haalt de stress uit je huid en vermindert ontstekingen, roodheid, irritatie en ongemak. 

Ook kun je kiezen voor de BHA-peeling (Clear Effect Peeling van Malu Wilz). Deze peeling heeft een zuiverende werking en vermindert littekens en roodheid. Daarnaast werkt deze peeling ontstekingsremmend en is antibacterieel.

De Sensitive Pro producten zijn vrij van parfum en maken de huid evenwichtiger en veerkrachtiger. De gezichtsreiniger, het serum en de gezichtscrème zijn ideaal om ook thuis te gebruiken. Zo geef je je huid wat deze nodig heeft. Als de klachten aanhouden, is een bezoek aan de huisarts aan te bevelen. 

× Hoe kan ik je helpen?