Rimpels, fijne lijntjes, veroudering

Als je ouder wordt, krijg je rimpels en fijne lijntjes in je gezicht. Die mag je koesteren. Deze rimpels en lijntjes zijn onderdeel van het natuurlijke proces van huidveroudering. De huid verliest elasticiteit en je lichaam maakt minder collageen aan, dat zorgt voor stevigheid van de huid. 

Wist je dat huidveroudering al begint vanaf je 25e jaar?

De aanmaak van collageen neemt dan al met zo’n 1% per jaar af. Hierdoor kun je de eerste kleine droogterimpels krijgen.

Vanaf je 35e verliest je huid gemakkelijker vocht. Het celmetabolisme waarmee je huid zich kan vernieuwen neemt af. En de huid wordt zichtbaar droger. Hydratatie is belangrijk om je huid jeugdig te houden.

Tussen de 40 en 60 jaar neemt het vermogen van de huid om vocht te binden af. Ook collageenvezels en elastine die zorgen voor stevigheid en elasticiteit nemen af. Hierdoor worden lijnen en rimpels simpelweg steeds meer zichtbaar. Ook het aantal bloedvaten in de huid neemt af. Door de verminderde bloedcirculatie vermindert de natuurlijke glans van de huid en kunnen er gebarsten bloedvaten verschijnen.

Vanaf ongeveer 60-jarige leeftijd neemt de productie van hyaluronzuur en collageen aanzienlijk af. Hierdoor wordt de huid droger, diepe rimpels treden op, de huid wordt dunner en verliest elasticiteit, de huid wordt gevoeliger voor UV stralen en invloeden van buitenaf. 

Externe factoren hebben een grote invloed op huidveroudering

Naast het natuurlijk proces, zijn er ook andere factoren die het verouderingsproces van de huid kunnen versnellen. Denk hierbij aan: klimaat en milieu, chemische invloeden, hormonen, geen of geen passende huidverzorging, voeding, medicatie, leefstijl (zoals stress, roken, alcohol en zonnebaden).

Wat kun je doen tegen rimpels en fijne lijntjes?

  • Bescherm je huid goed tegen de zon
  • Zorg voor voldoende hydratatie van de huid
  • Bescherm de huid tegen vervuiling en straling (blauw licht)
  • Zorg voor een gezonde leefstijl

Behandelingen voor versteviging en verzachting van de huid

Met specifieke behandelingen op maat, die passen bij je huid en je wensen, kun je je huid verstevigen en fijne lijntjes in je gezicht verzachten. Behandelingen die passen bij dit huidbeeld zijn: 

Een goede reiniging en thuisverzorging met de juiste producten is van belang voor een mooi en blijvend resultaat. Daar adviseer ik je tijdens de behandeling graag over.

× Hoe kan ik je helpen?